3-letni cykl kształcenia – to propozycja dla uczniów po szkole gimnazjalnej, którzy chcą zdobyć wykształcenie zawodowe. Ukończenie tego typu szkoły umożliwia zdobycie kwalifikacji zawodowych.
Absolwenci tego kierunku zdobędą kwalifikacje:
- SPC. 04. Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych.
Przedmioty w kształceniu zawodowym teoretycznym:
- Podstawy technologii żywności
- Przetwórstwo mięsa
- Podstawy działalności gospodarczej
- Język obcy zawodowy
- Surowce i materiały pomocnicze w przemyśle mięsnym
Przedmioty w kształceniu zawodowym praktycznym:
- Procesy technologiczne w przemyśle mięsnym
Zajęcia praktyczne odbywają się w ANIMEX FOODS Sp. z o.o. sp.k. Oddział w Ełku.
Animex Foods Sp. z o. o. sp.k. Oddział w Ełku refunduje koszty dojazdu (bilety miesięczne).