Konkurs będzie składał się z dwóch etapów:
- I część teoretyczna polega na dostarczeniu przepisu na dowolną potrawę z nasion roślin strączkowych. Co to znaczy? Otóż w przepisie głównym składnikiem powinny być rośliny strączkowe, do których należą: fasola czerwona, fasola biała, ciecierzyca, bób, groch łuskany, fasola mung, soczewica i łubin. W przepisie należy określić składniki (jakie?, ile?) oraz sposób przygotowania.
Prace należy składać do 4.11.2016!!!
Uwaga: Termin składania prac został przedłużony do 9 listopada 2016 r.
- II część praktyczna. Do tego etapu przejdzie 5 najlepszych przepisów według komisji-technologów żywności. Więcej szczegółów poznacie po ogłoszeniu wstępnych wyników z części teoretycznej!
Do udziału w konkursie zapraszam wszystkich uczniów Technikum oraz Zasadniczej Szkoły Zawodowej! Powodzenia!!!
Prace należy składać do p. Marii Bogdzio