globalnaKonkurs będzie składał się z dwóch etapów:

 

  • I część teoretyczna polega na dostarczeniu przepisu na dowolną potrawę z nasion roślin strączkowych. Co to znaczy? Otóż w przepisie głównym składnikiem powinny być rośliny strączkowe, do których należą: fasola czerwona, fasola biała, ciecierzyca, bób, groch łuskany, fasola mung, soczewica i łubin. W przepisie należy określić składniki (jakie?, ile?) oraz sposób przygotowania.

Prace należy składać do 4.11.2016!!!

Uwaga: Termin składania prac został przedłużony do 9 listopada 2016 r.

  • II część praktyczna. Do tego etapu przejdzie 5 najlepszych przepisów według komisji-technologów żywności. Więcej szczegółów poznacie po ogłoszeniu wstępnych wyników z części teoretycznej!

Do udziału w konkursie zapraszam wszystkich uczniów Technikum oraz Zasadniczej Szkoły Zawodowej! Powodzenia!!!

Prace należy składać do p. Marii Bogdzio