W ramach projektu „Zawodowcy ZS1 i ZS6” w Ełku uczniowie kierunku technologia żywności z elementami dietetyki w Zespole Szkół nr 1 im. J. Śniadeckiego w Ełku oraz opiekunowie mieli możliwość uczestniczyć w szkoleniu prowadzonym przez Grzegorza Gniecha- Mistrza Świata w Carvingu oraz Mistrza Polski w Carvingu oraz Sylwię Kruszyńską- podwójną srebrną medalistkę Olimpiady Kulinarnej IKA 2020.
ZAPRASZAMY NA NASZ KANAŁ YOUTUBE
Uczniowie swoją przygodę z carvingiem rozpoczęli od poznania historii rzeźbienia w owocach i warzywach, własnoręcznie przygotowali grafikę i wykonali róże w arbuzie. Ponadto zgłębili techniki rzeźbienia w marchewce, jabłku, cukinii, kalarepie, rzepie i mogli na „live” (na żywo) zobaczyć Grzegorza Gniecha i jego mistrzowskie umiejętności carvingowe.
Nauczyciel zawodu
Maria Bogdzio