87830695 1085163451820906 3634692095161139200 nW ramach projektu „Zawodowcy ZS1 i ZS6” w Ełku uczniowie kierunku technologia żywności z elementami dietetyki w Zespole Szkół nr 1 im. J. Śniadeckiego w Ełku oraz opiekunowie mieli możliwość uczestniczyć w szkoleniu prowadzonym przez Grzegorza Gniecha- Mistrza Świata w Carvingu oraz Mistrza Polski w Carvingu oraz Sylwię Kruszyńską- podwójną srebrną medalistkę Olimpiady Kulinarnej IKA 2020.

ZAPRASZAMY NA NASZ KANAŁ YOUTUBE

Uczniowie swoją przygodę z carvingiem rozpoczęli od poznania historii rzeźbienia w owocach i warzywach, własnoręcznie przygotowali grafikę i wykonali róże w arbuzie. Ponadto zgłębili techniki rzeźbienia w marchewce, jabłku, cukinii, kalarepie, rzepie i mogli na „live” (na żywo) zobaczyć Grzegorza Gniecha i jego mistrzowskie umiejętności carvingowe.

Nauczyciel zawodu
Maria Bogdzio